Impresariaat voor buitenlandse vertellers

Droomplek

Blog dd 7-11-2016

Dreumel. Ik was er nog nooit geweest. Eerlijk gezegd wist ik niet eens dat het bestond of waar het lag. Maar dit dorpje in Gelderland is een droomplek. In ieder geval voor De Verhaalderij. Die is namelijk ingegaan op het verzoek om dit jaar een kerstverhalenwandeling te houden in Dreumel.

Inwoners van deze plaats bezochten vorig jaar de kerstverhalenwandeling in Eersel. Inhoudelijk beviel die goed, maar de sfeer viel hen wat tegen. Waar waren de toepasselijke kerstlichtjes en versieringen op de route? 

Of we dus naar Dreumel wilden komen. Een prachtig dorp met zo'n 3400 inwoners. Waar liefst 3 gezinnen hun tuin beschikbaar stellen als vertelplek en de kerk voor de deur een prachtig bordes heeft liggen, waar we dankbaar gebruik van maken. Maar wat minstens zo mooi is? We mogen IN de molen vertellen. Eén telefoontje en het was in orde met de belofte dat er op dinsdagavond 20 december kaarsjes zullen branden. Hoe sfeervol wil je het hebben?!

We kijken dus echt enorm uit naar ons volgende bezoek. Helemaal in de wetenschap dat de wandeling volgeboekt zal zijn. Een dubbele opsteker dus: we vertellen op de mooiste locaties én de groep is compleet. Dat wordt genieten!