Impresariaat voor buitenlandse vertellers

Onder de indruk

Blog dd. 1-11-2016

Jongelui die op de hoogte zijn van oude, plaatselijke volksverhalen. Waar vind je die tegenwoordig? Jonge mensen die op de hoogte zijn van de geschiedenis van de streek? Ik heb ze mogen ontmoeten tijdens een vertelvoorstelling op de avond van Halloween. En ik ben zwaar onder de indruk. Want deze organisatoren van een uitermate succesvolle griezeltocht, zijn wel heel goed bezig. 

Ik had in ieder geval niet verwacht dat ze kennis zouen hebben van een personage als de gloeiige. Noch van de heksen die volgens overlevering nabij hun dorp een plek van samenkomst en samenzwering hadden. De plek die ze bewust hebben uitgekozen voor de tweede editie van hun spooktocht, die zo'n 180 deelnemers telt, 50 vrijwilligers en 10 medewerkers van een gemeenschapshuis dat dient als uitvalsbasis.

Ja, de cijfers liegen er niet om. Ze zijn subliem voor de kleine gemeenschap in de Brabantse Kempen. Met nog vier nachten te gaan voor het zover is, kijken en denken ze nu al vooruit. Zo hebben ze al een nieuwe locatie op het oog voor volgend jaar. Een gebied met veel geest- en spookpotentie. Denk soldaten uit de Tweede Wereldoorlog en smokkelaars die hele interessante aanknopingspunten bieden voor een op historie berust griezelfestijn. 

Meiden, moeder en Marloes; top! Jullie zijn een verrijking voor de samenleving en ik neem mijn petje voor jullie af. Respect. Ook jullie zijn fantastische verhalenvertellers.