Impresariaat voor buitenlandse vertellers

Keuzes

dd 25-4-2016

Vanaf vandaag valt er weer meer te kiezen. Want nog eens twee top-vertellers hebben besloten om met De Verhaalderij in zee te gaan. Mijn agentschap voor Buitenlandse verhalenvertellers groeit met Dominic Kelly en Nell Phoenix, twee werkelijk fabuleuze vakmensen die ik in het verleden aan het werk zag op Beyond the Border in Wales en op het internationaal vertelfestival van Alden Biesen.

Op dat Belgische festival was ik in het weekend. En wat was het weer goed. De British Ladies Night op vrijdag was een fantastische start van de openbaar toegankelijke driedaagse en de meertalige verhalencarroussel op zaterdag weer eentje om nooit te vergeten.Fascinerend gewoon hoe Frank Degruyter - 21 jaar geleden mede-initiatiefnemer van ondertussen het grootste vertelfestival in Europa - in 20 minuten MacBeth van Shakespeare overbrengt op het publiek...

Het is maar een voorbeeld van de acht vertellers en de 26 (!!) verschillende verhalen en verhaaltjes die ik deze dagen van hen heb gehoord. In drie talen: Vlaams/Nederlands, Engels en Duits. Waarbij Kathleen Rappolt met erg mooie sprookjes op de proppen kwam, die ze heel beeldend, goed articulerend en interactief met het publiek deelde. Zoals ze vorig jaar in Aken ook al de show stal en ik nu geen twijfel heb: deze charmante jongedame wordt binnenkort ook toegevoegd aan het aanbod buitenlandse verhalenvertellers van De Verhaalderij. 

Dan valt er nog meer te kiezen. Uit meer vertellers en uit talen.