Impresariaat voor buitenlandse vertellers

Voorbeeldfunctie

Blog dd 5-4-2016

Nou. Het zit er weer op. Mijn basiscursus Verhalen Vertellen. Voor de eerste keer gegeven in mijn praktijkruimte aan huis. En het werkt! Het werkt heel goed zelfs. Zolang de groepsgrootte beperkt is, is mijn Verhaalderij beslist toereikend. Met de luxe dat we de hele avond door onbeperkt kunnen beschikken over thee. Er zijn dan ook meerdere thermoskannen per keer geleegd. 

Een voordeel van een kleine groep - minimaal zes personen - is dat de cursus nog persoonlijker gericht kan zijn en het onderlinge contact intensiever. Al heb ik altijd al wel hoofdlijnen voor ogen die ik steeds aanvul met informatie en oefeningen die passen bij het moment.

Het resultaat is in ieder geval dat ik wederom afscheid heb genomen van tevreden cursisten die mijn werkwijze en mijn persoonlijkheid weten te waarderen. En dat voelt goed. Als inspirerende leerkracht heb je een voorbeeldfunctie. Zoals ik zelf razend enthousiast ben over de Vlaamse docente Veva Gerard bij wie ik sinds september maandelijks een dag lang les volg aan de Academie voor Muziek, Woord en Dans in het Belgische Lier. Wat weet zij mij steeds te boeien. Wat weet zij mij steeds te stimuleren. Wat heeft zij een plezierige, opbouwende aanpak.  

Dat geldt overigens zeker ook voor Jos Walta; de man bij wie ik in 2004 mijn allereerste vertelcursus volgde. Hij is en blijft mijn grote voorbeeld, want door hem heb ik mijn passie gevonden. Hopelijk is daarom nu dit spreekwoord op mij van toepassing: Goed voorbeeld doet volgen.