Impresariaat voor buitenlandse vertellers

Primeur

Blog dd 15-2-2016

Geduld is niet mijn sterkste kant. Ik wil vooruit en het liefst zo snel mogelijk. Maar in Nederland zijn we niet gewend aan verhalenvertellers. Weinigen zijn zich bewust van de impact of betekenis die een live verteld verhaal kan hebben. Dat het de fantasie en empathie kan stimuleren, stof tot gesprek of discussie kan geven, kan bijdragen aan bewustwording, kan helpen om te relativeren en een manier is om kennis over te dragen.  

Wat de meesten wel inzien, is dat de oude vertelkunst zorgt voor vermaak. Luisteren naar een goed verteld verhaal, is een heel plezierig tijdverdrijf. Wat Maarten Prinsen van familierestaurant 't Zand in Zandoerle enorm aanspreekt. Zodat we hebben besloten om ons aan een primeur te gaan wagen. Volgende maand, op tweede paasdag houden we voor de eerste keer: 't Zandtippel, een verhalenwandeling voor het hele gezin.

Het fraaie restaurant is de uitvalsbasis voor deze korte tocht waarin ik drie verhalen vertel. En als het aanslaat, keert deze activiteit vaker terug op het menu. Waarbij we nog overwegen om ook een tocht in het leven te roepen voor volwassenen. Maar we beginnen bij het begin. Met een eerste stap. Al kan ik het niet helpen dat ik nu al nadenk over andere mogelijkheden. Ik zei het toch? Geduld is niet mijn sterkste kant.