Impresariaat voor buitenlandse vertellers

Stand van zaken

Blog dd 16-12

Jaloers? Een beetje. Want in Maastricht lopen twee verhalenvertellers liefst 24 kerstverhalenwandelingen. Dat wil ik ook! Maar dit is pas het tweede jaar dat De Verhaalderij zulke wandelingen aanbiedt. In de Limburgse hoofdstad staat de teller op elf. Ik moet dus geduld hebben.

Een opsteker is wel dat we onze eerste besloten tocht hebben gelopen. Een verhalenwandeling speciaal voor personeel van HRM van de Stichting Severinus. Gewoon in de wijk waar ze werken. Want één van hen heeft vorig jaar meegedaan en vond de activiteit uitermate geschikt voor haar team. Dat in ieder geval enthousiast heeft gereageerd op deze nieuwe ervaring. 

Het verzacht de pijn dat we de wandeling op zondagavond 20 december hebben moeten schrappen. En er gaan er altijd nog drie door. Aanstaande maandag en woensdag in Veldhoven en op dinsdag in Eersel. Zodat dit jaar in ieder geval een kleine negentig mensen meemaken wat we doen en kunnen. 

Meelopen kan nog altijd, want geen enkele groep zit helemaal vol. Zodat aanmelden een kwestie is geworden van een mailtje sturen met naam, telefoonnummer en opgave van het aantal personen. Maar mocht je nu zelf willen leren hoe je verhalen boeiend en beeldend uit het blote hoofd uit de doeken kunt doen? Dan kun je nog aanmelden voor de basiscursus die ik vanaf 11 januari weer geef. Er zijn nog twee plaatsen beschikbaar en wie het eerst komt, het eerst maalt.