Impresariaat voor buitenlandse vertellers

Feest

Blog dd 1-7-2015

Feest

In het weekend mocht ik laatst twee feesten opluisteren. Beide met een toepasselijk - persoonlijk getint - verhaal. En zo'n verhaal-op-maat is altijd spannend. Want is jouw keuze en je bewerking wel de juiste?

Daarom is het extra fijn om na afloop te mogen horen dat de feestvarkens en hun gasten hebben genoten. Dat ze hun waardering uitspreken over je optreden. Complimenten over bijvoorbeeld een plezierige stem en goede verstaanbaarheid. Maar ook dat je mensen hebt ontroerd en op een zilveren presenteerblaadje gesprekstof hebt aangereikt. 

Heel bijzonder is het als je merkt dat je mensen hebt geraakt. Dieper en misschien wel harder dan je zelf van te voren had kunnen bedenken. Want zo'n verhaal-op-maat wordt in de voorbereiding alleen maar logischer; al blijf je toch die buitenstaander die een situatie of een persoon inschat en interpreteert. 

Het is heerlijk om te zien en te horen dat je dat goed hebt gedaan. Dat je de spijker op z'n kop hebt geslagen. Dat anderen hebben ondervonden wat een (goed) verhaal kan doen. Voor iemand die iets te vieren heeft én voor personen om hem of haar heen. Dat maakt verhalen kunnen en mogen vertellen op een feest tot een feest en een inspanning die alle moeite loont.