Impresariaat voor buitenlandse vertellers

Stilte

Blog dd 27-5-2015

Eventjes was het stil op deze plek. Alsof er niets te melden viel. Maar dat is er wel. Nog steeds ben ik met van alles bezig. Met het gevaar dat er binnenkort een storm opsteekt. Zoveel dingen heb ik omhanden en zoveel dingen wil ik doen. 

Het grote pluspunt? Het is ronduit genieten dat er af en toe leuke vertelopdrachten binnen druppelen. Een griezelverhaal voor kinderen uit groep 8 van een basisschool? Heerlijk om te doen. Je mag gewoon met toestemming een groep van ruim veertig pubers op schoolverlaterskamp op stang jagen net voordat ze de bossen in gaan voor een spooktocht! Dat tovert bij mij wel een glimlach om mijn mond.

Ook omdat het verhaal in goede aarde viel. Dat had ik namelijk zelf gemaakt. Eigenlijk moet ik zeggen: zelf bewerkt. Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de wensen van de opdrachtgever. Wat ik nog twee keer moet doen, omdat ik binnenkort een diamanten huwelijk mag opluisteren én een 75ste verjaardag. Twee feesten, toevallig in hetzelfde weekend. Echt zo'n piekmomentje in mijn agenda, wat nog wel wat voorbereiding vergt.

Dan is het afscheid van een kleuterjuf net voor de zomervakantie in vergelijking een makkie. Want voor de kleintjes kan ik volop kiezen uit verhalen omdat ik tot dusver toch het vaakst voor hen heb verteld. Waarom? Omdat 'grote mensen' nog altijd denken dat verhalen vertellen alleen iets is voor kinderen. Zodat ik bij hen zeker ben van mijn zaak en bij volwassenen een stuk minder.

Ik wil het gewoon graag goed doen. Een mooi verhaal vertellen, passend bij de gelegenheid, geschikt voor alle aanwezigen. Dus maar weer even terug naar de stilte, want er is werk aan de winkel!