Impresariaat voor buitenlandse vertellers

Primeur

Blog dd 18-12-2014

Tjonge jonge, het is achter de rug. Na maanden voorbereiden, hadden we gisteravond de primeur van de kerstverhalenwandeling in Veldhoven-dorp. Of het goed is gegaan? Jazeker, gezien de enthousiaste reacties van de deelnemers. Die lekker niet in de gaten hadden dat ze een uur en drie kwartier onderweg waren voordat we terug liepen richting de plek waar we waren vertrokken.

Wat ze van mij en Judith hebben meegekregen? Vijf verhalen, een leuke wetenswaardigheid en een kleine attentie. Plus na afloop even gezellig napraten onder het genot van een drankje. Niet onder de meest ideale omstandigheid, want er barstte net een ski-party-achtig geluid los op de lady's night in het horecapaviljoen bij de ijsbaan, maar dat was gelukkig een eenmalige (ongelukkige) samenloop van omstandigheden. 

Daar hebben we de volgende avonden dus geen last meer van, al zijn er een paar andere (kleine) puntjes ter verbetering. Want de lantaarns die we gebruiken, geven een ongezellig licht. En het is maar de vraag of we de volgende tochten de kapstok weer gaan meesjouwen. Daar zetten we vanavond nog maar even een boompje over op.    

Dat neemt niet weg dat we trots zijn. De opzet van de toch en de keuze van de verhalen klopt. Zodat een van de deelnemers zo'n verhalenwandeling wel ziet zitten als activiteit voor haar team. Dat sterkt ons in de indruk dat de wandeling beslist voor herhaling vatbaar is. Ik moet het nog bespreken, maar ik hoop inderdaad dat onze primeur van gisteren het begin is van een groeiproces.