Impresariaat voor buitenlandse vertellers

Cadeautjes

Blog dd. 18-10-2014

Ik heb het getroffen! Want ik heb heel veel cadeautjes gekregen. Cadeautjes in de vorm van verhalen geschreven door leerlingen van basisschool De Meerhoef in Veldhoven. Daar mocht ik gastlessen geven in vier klassen. Want hoe schrijf je een verhaal nu aantrekkelijk op?

Dat valt niet mee. Maar het begin is gemaakt. Het begin van waargebeurde verhalen over feesten die de kinderen hebben meegemaakt. Veel verjaardagen en kinderfeesten, dat zeker. Maar ook Kerstmis, Nieuwjaar, communiefeesten, jubilea, een festival, bruiloft, kampioensfeest en een bedrijfsuitje met één van de ouders. We feesten wat af in ons leven.

De belevenissen hebben we zo veel mogelijk voorzien van prikkelende titels. Bijvoorbeeld:  Slipper te water, Het geslepen kristal, Een vliegende taart, Mazzel zorgt voor pret, Allemaal smoesjes, Twaalf uur gezelligheid, Buikpijn om middernacht, Een stinkend kleinigheidje, 3.., 2.., 1.. Politie!, Tromgeroffel voor opa en oma, Mooi in zwart-wit, Een mat met 1.000 knallen, Te laat op mijn eigen fuif, Herrie op de bowlingbaan, Honderd jaar later, Zeilen met onweer, In de valkuil, Een (veel te) lange zit…

Ik kan je verzekeren: de kinderen hebben van alles te melden. De een doet dat wat makkelijker dan de ander. Maar iedereen kan het. Iedereen kan schrijven. Zeker met wat hulp of aanwijzingen en stimulans. Maar vooral met tijd. Want dan kan een verhaal groeien; steeds een beetje beter worden. Zodat er prachtige cadeautjes ontstaan. Cadeautjes die ik graag in ontvangst heb genomen.