Impresariaat voor buitenlandse vertellers

Nieuw seizoen

Blog dd. 1-9-2014

Ik vraag me af wie het gezien heeft. Of de artikelen in De Ahrenberger zijn gelezen. Teksten over mezelf en de cursus Knappe Vertelkunst door kinderen; over de cursusmarkt zaterdag in de Veldhovense bibliotheek en over Brede School Veldhoven met informatie over de tweede lichting Brede School Verslaggevers.

Ze kondigen het nieuwe seizoen van De Verhaalderij aan. Het schooljaar 2014-2015. Waarin ik kinderen wil leren om op hun gemak anderen toe te spreken. Spelenderwijs, door elkaar verhalen te vertellen. Naar het voorbeeld van collega's die her en der in het land succesvol voor zo'n aanpak hebben gekozen. 

Toch blijkt het niet mee te vallen om zes tot acht kinderen over de vloer te krijgen. Al staan er drie te popelen om te beginnen en overweegt een vierde om op woensdagmiddag mee te doen. Hopelijk levert de Veldhovense cursusmarkt de overige deelnemers op. En wellicht aanwas voor een nieuwe basiscursus vertellen. 

Met acht inschrijvingen kan ik daarmee weer aan de slag. Als het even kan met net zo veel enthousiastelingen als de vorige keer. Want bijna iedereen is gebleven om de training voor gevorderden te volgen en samen hebben ze een voorstelling gegeven tot besluit. Wat absoluut naar meer smaakt. 

Wat ook geldt voor het scholierenproject. Voor kinderen die aan de slag willen als verslaggevers. Bij voldoende animo valt dit keer te kiezen uit twee dagen op twee verschillende plekken: in de Heikant en in Zeelst. Waarvoor ouders hun kroost kan aanmelden bij Brede School Veldhoven.

Zondag verwacht ik in te kunnen schatten welke plannen zullen doorgaan. Want plannen genoeg, maar zonder deelnemers wel een nieuw seizoen, maar geen nieuwe start!