Impresariaat voor buitenlandse vertellers

Tweetalig

Blog dd. 23-6-2014

Monsters en draken. Dat was het thema van Wereldverteldag in maart dit jaar en het thema van mijn vertelsessie op zondagmiddag in the Hub in Eindhoven. Waar ik voor een klein gezelschap drie verhalen heb verteld. De eerste in het Engels, de tweede in het Nederlands en de laatste weer in het Engels.

Zo had ik het van te voren zelf niet bedacht. Het leek mij het veiligst om te beginnen in 'de vreemde taal' en af te sluiten in mijn moederstaal. Maar om de een of andere reden was ik zo op m'n gemak dat ik tijdens de eerste twee verhalen kon schakelen tussen de twee talen. Ik was gewoon aan het tolken...

Dat had ik niet verwacht. Ik vond het juist reuze spannend, zo'n tweetalig programma van 45 minuten. Maar net als anders, verdwenen alle zenuwen als sneeuw voor de zon toen ik eenmaal mocht beginnen.

Dat is zo goed bevallen, dat ik beslist terugkeer in the Hub. Waarschijnlijk in september al een keer en misschien nog eens in december. Een fijn vooruitzicht, want dat betekent: werk aan de winkel!