Impresariaat voor buitenlandse vertellers

Tot tranen geroerd

Blog dd 22-6-2014

Voor herhaling vatbaar. Dat was de voorstelling Petje af! Met grote dank aan cultureel centrum De Muzenval in Eersel, waarvan we de foyer mochten gebruiken. Een perfecte plek om op zaterdagmiddag een kleine veertig bezoekers te laten kennismaken met de oude vertelkunst. Door zes vertellers, een presentatrice uit eigen geledingen en ikzelf.

Was het perfect? Nee, natuurlijk niet. Dat is onmogelijk als je voor de eerste keer meewerkt aan een gezamenlijke vertelvoorstelling. Maar dat het goed was, daarover was iedereen het ronduit eens.

Zelf was ik vol bewondering voor de rust en het doorzettingsvermogen dat ik te zien kreeg, trots op het feit dat aanwijzingen zijn opgevolgd en onder de indruk van het gemak waarmee enkelen leken te vertellen. Op zeker moment zelfs op een zodanige manier dat ik eventjes kippenvel kreeg; héél bijzonder!

Maar het speciaalste moment kwam na afloop. Ik had al een brok in mijn keel bij het uitreiken van de certificaten. Het zat erop… Dacht ik. Tot twee cursisten me ook nog eens begonnen op te hemelen. Daar zat ik, met een mooie bos bloemen, te luisteren naar zoveel mooie woorden. Ze raakten me diep, letterlijk tot tranen toe.

Lieve cursisten, dankjewel. We zien elkaar vast weer!