Impresariaat voor buitenlandse vertellers

Vertellen een vak?

Blog dd. 12-6-2014

Vandaag weer een basiscursus verhalen vertellen afgerond. Dit keer ‘intern’, voor een groepje van zes activiteitenbegeleidsters van zorgorganisatie Valkenhof in Valkenswaard. Die na vijf bijeenkomsten van tweeënhalf uur hebben erkend: vertellen is een vak.

Ik kan het alleen maar beamen. Want er komt nogal wat bij kijken, wil je jezelf tot in de puntjes voorbereiden. Maar het kan! Zeker als je er lol in hebt, is het een groot plezier om jezelf vast te bijten in een verhaal en daar je eigen versie van te maken.

Zodat het me deugd deed om tijdens de evaluatie te horen dat de cursisten zeker van plan zijn om iets met vertellen te blijven doen. De meesten als het uitkomt, maar er is ook een plan om verhalen vertellen in te voeren als activiteit voor cliënten van Valkenhof: ‘we gaan een groep op de afdeling starten! Dit is leuk voor iedereen!’

Nou, dat hoor ik graag! Sterker nog, ik zal over een poosje zeker eens informeren of er iets van het idee terecht gekomen is. Ik hoop het van harte. Want al is vertellen voor sommigen een vak, het blijft een ouderwetse, doodnormale sociale bezigheid van ieder mens.