Impresariaat voor buitenlandse vertellers

Een stelletje dolle mina's

Blog dd. 27-5-2014

Vereerd waren ze. Vereerd dat burgemeester Jack Mikkers de uitnodiging voor een interview door de eerste lichting Brede School Verslaggevers had geaccepteerd. Weliswaar moest hij de afspraak één keer verzetten, maar nu was hij er dan toch.

Iedereen was keurig op tijd aanwezig. Op twee verslaggevers na, want de één was die dag heel naar ten val gekomen tijdens gym en de ander lag ziek op bed. Toevallig net de twee jongste meiden van de groep, die bij wijze van troost misschien volgend schooljaar een nieuwe kans krijgen om aan één tafel te zitten met de eerste burger van Veldhoven.

Het zestal dat hem nu alles mocht vragen, deed dat heel voortvarend. Vraag na vraag vuurden ze op hem af, die hij vlot beantwoordde. Ruim een half uur lang. Over zijn hobby’s, zijn werk, zijn vrouw, wat hij verdient, wat voor auto hij rijdt, hoeveel pakken hij heeft, zijn buren en of hij van plan is tot zijn pensioen burgemeester te blijven.

De verslaggevers hoorden het allemaal aan en lieten het ietwat gelaten over zich heen komen. Ze hadden ontzag en waren duidelijk onder de indruk. Tot ze uiteindelijk met hem naar buiten mochten voor een korte fotoshoot. En daar ging het bijna mis. Want de meiden kozen als laatste het klimrek uit. Als apies probeerden ze hun plekje te bemachtigen. Waarbij het maar een haartje scheelde of de burgemeester had een voet in zijn gezicht gekregen!

Ik verzeker je; de rust is daarna niet meer teruggekeerd. Alle zelfbeheersing eerder aan de gesprekstafel, ging overboord. Nu Jack Mikkers was vertrokken, leken de verslaggevers op een stelletje dolle mina’s. En van het verslag is nog nauwelijks iets terecht gekomen. Maar het komt goed!