Impresariaat voor buitenlandse vertellers

Eerste publicatie

Blog dd 7-5-2014

Het was lang geleden. Om precies te zijn in 1992. Toen keek ik ook vol spanning uit naar de krant op de mat. Om te zien hoe m’n eerste artikel in het Eindhovens Dagblad stond.

Hetzelfde gevoel had ik deze week weer. Want Weekkrant de Ahrenberger zou het eerste artikel van de Brede School Verslaggevers publiceren. Dus toen het blad gisteravond op de mat viel, heb ik niks gelezen, maar ben alleen gaan bladeren. Op zoek naar het resultaat van het werk door de Brede School Verslaggevers en mijzelf.

Eerlijk is eerlijk; het staat er fraai in. ‘Meisjesdingen op meidendag in Erikant’. Op pagina 18, naast de paginagrote advertentie van PSV die het nieuwe uittenue promoot.  Maar het is altijd vreemd om een artikel zwart op wit terug te lezen.  Want er wordt altijd wel iets aan gesleuteld. Een zinnetje is veranderd, een woordje geschrapt of toegevoegd.

De aanpassingen vallen mee. En de foto oogt niet verkeerd, al had ik er liever een foto bij gehad van de eerste editie, maar daar kon de organisatie me niet aan helpen. Ach, dit werkt ook. En is hartstikke leuk voor mijn groepje Brede School Verslaggevers. Zij wilden dolgraag in de krant en nu staan ze er in: letterlijk en figuurlijk.

Zoals ze de komende weken meer van hun eigen werk terug gaan vinden in De Ahrenberger. En geloof mij; dat is voorlopig elke keer weer spannend.